3 Ljudböcker för sommaren

Vi har tittat på 3 ljudböcker som passar utmärkt till sommaren!

AV ERIK NILSSON

Tenderar du också att lyssna mycket på ljudböcker under sommarmånaderna? Då är du inte ensam! Det är under sommaren som de flesta svenskar lyssnar på ljuböcker. Egentligen så är det väl rätt självklart då många svenskar har som mest fritid till att njuta med en ljudbok just då.

”Jag har blivit rekommenderad flera böcker inför sommarens semsterläsning men helt ärligt så tror jag mest att det kommer att bli ljudbok det här året”

– Katarina Althin, Stilexperten.se

Här kommer våra förslag inför sommaren ljuboks-lyssning!

Förslag 1: Dubbelnatur av Ingemar Dahl

Två omaka barndomsvänner växer upp tillsammans, men går åt olika håll i livet, på var sin sida om lagen. När deras banor åter korsas får det ett förlopp som ingen av dem kunnat drömma om. En roman om mytbildning och en strävan att framstå som sin myt till vilket pris som helst vävs ihop i lantlig miljö med udda byoriginal och mycket mänsklig värme. Under några varma augustiveckor i byn Banafjäl utanför Örnsköldsvik utspelar sig dramat där två mystiska mord till synes utan samband förbryllar kriminalpoliserna Ronny Nyberg och hans kollega Leonard Bengtsson. Denna historia utspelar sig tidsmässigt före romanerna Kalla stjärnor blinka, Snörök och Rädsla, Ingemar Dahls tidigare utgivna deckare och är den fjärde delen i Ö-vikserien.

 

Förslag 2: Isprinsessan av Kamilla Läckberg

’Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa.’ Camilla Läckbergs debutroman Isprinsessan. Handlingen utspelar sig vintertid på hennes hemort Fjällbacka.

 

Förslag 2: Livshunger av Margit Sandemo

Berengaria var känd som en livlig flicka med en glödande aptit på allt livet kunde erbjuda henne. Nu hade denna livshunger ersatts av en stilla, nästan bedrövad framfart. Alla i hennes närhet hade funnit sin specielle vän, men själv kände hon sig ensam och uppgiven. Som tur var blev hon utvald till att delta i en sista viktig expedition till De Svarta Bergen – för att oskadliggöra de stora och farliga svarta fåglarna…